Прожекция на късометражни филми „Eвропейско наследство за гражданска ангажираност и участие“.

На 9 май 2023 г. по случай Деня на Европа се проведе прожекция на късометражни филми, създадени в рамките на европейски проекти и инициативи, които насърчават активното, демократично и гражданско участие на хората в техните общества под надслов „Европейско наследство за гражданска ангажираност и участие“.

Проект „Нашето гражданско наследство: Европейското наследство на гражданската ангажираност и активното действие“

Филм: Дъблински фестивал на изкуствата за правата на човека – Фестивалът свързва изкуствата с гражданското общество и показва тяхната роля в утвърждаването на човешките права. Филмът ни среща с организаторите на фестивала.

Филм: Хиляда градини – Инициатива за по-екологичен, по-социален и по-приспособим към климата живот. Кампанията 1000 Façade Gardens се провежда в Ротердам, Холандия.

Проект “Историите: Гражданско поведение и действия на младите хора по време на криза”

Филм: Сериал Моята история: „Пробуждане за живот“, „Лайден на ролките“, „Изстрел от енергия“. – в 3 късометражни филма младежи от различни места разказват своите истории за предизвикателствата и преживяванията си по време на пандемията от Covid и за инициативите, които са организирали.

В прожекцията участваха над 50 ученици от Финансова гимназия в Добрич „Васил Левски” на възраст над 15 години, учители и представители на Европа Директно Добрич.

КРАТКИТЕ ФИЛМИ СА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ЗА ГЛЕДАНЕ ТУК: ВРЪЗКА ЗА ВИДЕОКАНАЛ В YOUTUBE