Европа Директно Добрич проведе първото от поредицата безплатни обучения „Дигитални умения за ползване на обществени и социални услуги” в Шабла

На 15 юни 2023 г. бе проведено първото безплатното обучение „Дигитални умения за ползване на обществени и социални услуги”, организирано съвместно от Европа Директно Добрич и Община Шабла.

За лектори бяха поканени членовете на екипа на Европа Директно Добрич – Татяна Гичева и Георги Колев. Участие взеха служители от Общинска администрация и от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, кметски наместници и граждани на Шабла. Целта бе да се повиши цифровата грамотност и използването на цифрови технологии при хората над 50 години.

Чрез презентация и клипове за видовете електронни услуги, участниците в обучението получиха полезни знания и съвети как да използват такива  чрез смарт телефон, таблет или компютър. Освен това бяха дадени и ценни насоки как да сърфират безопасно в интернет и къде могат да търсят информация за  административните електронни услуги, които се предлагат от община Шабла, Националната здравно-информационна система (НЗИС), Агенцията за социално подпомагане и др.