Европа Директно Добрич проведе третото последно безплатно обучение „Дигитални умения за ползване на обществени и социални услуги” в гр. Балчик

На 19 октомври 2023 г. бе проведено последното безплатно обучение „Дигитални умения за ползване на обществени и социални услуги”, организирано от Европа Директно Добрич и проведено в гр. Балчик.

За лектори бяха поканени членовете на екипа на Европа Директно Добрич – Татяна Гичева и Георги Колев. Участие взеха пенсионери и 1 представител на медия от град Балчик. Целта бе да се повиши цифровата грамотност и използването на цифрови технологии при хората над 50 години.

Чрез презентация и клипове за видовете електронни услуги, участниците в обучението получиха полезни знания и съвети как да използват такива  чрез смарт телефон, таблет или компютър, как да си създадат облачен електронен подпис. Освен това бяха дадени и ценни насоки как да сърфират безопасно в интернет и къде могат да търсят информация за  административните електронни услуги, които се предлагат от община Балчик, Националната здравно-информационна система (НЗИС), Агенцията за социално подпомагане и др.

Всички участници получиха информационни материали за Еврозоната, Еврото – Единна валута за единна Европа.

На събитието присъстваха 20 участника.

Снимки от събитието: