Да засадим дърво! – Инициатива на Европа Директно Добрич и Младежки Център Добрич

На 27.03.2024 по повод Международния ден на Земята и Седмицата на гората доброволци от Център Европа Директно Добрич към ТПП Добрич и Младежкия център, заедно с кмета на град Добрич г-н Йордан Йорданов засадиха дръвчета до алея “Романтика” в Градски парк “Свети Георги”.

Дърветата са 17 – колкото са и годините, в които България е член на Европейския съюз. В събитието се включи кметът на Йордан Йорданов, който е и член на европейската мрежа „Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление“

В инициативата се включиха и деца от клубовете на Младежкия център, които със задружни усилия и след преминат инструктаж засадиха красивите червеноцветни дръвчетата от вида Рустифина (Rhus typhina). Дръвчето расте с височина от 2-5 метра и от млада възраст се разклонява и образува красива ажурна корона. Растението е специално подбрано, за да е подходящо за паркова и горска среда.

“Всяка година отбелязваме по различен начин Деня на Европа, включително сме засаждали дръвчета. С днешната инициатива се надяваме, че тази прекрасна алея “Романтика” ще стане по-привлекателна за нашите съграждани”, заяви Герман Германов.

Всички участници получиха подарък – раница и рекламни материали от Европа Директно Добрич.

Снимки от събитието