Младежи от Добрич дискутираха за ролята на изкуствения интелект за личностно развитие

На 20.06.2024 в Търговско-промишлената палата в Добрич се проведе дискусия на тема “Изкуствен интелект – надеждно използване в полза на личностното развитие и обществото”. Събитието бе организирано от Младежки център – Добрич и Европа Директно Добрич. Лектор на събитието бе инж. Лъчезар Росенов, председател на ТПП и бивш кмет на града.

Герман Германов, секретар на Търговско-промишлената палата и член на екипа на Европа Директно Добрич, откри събитието с обяснението, че изкуственият интелект (ИИ) се развива ежедневно и има способността да създава есета, песни и дори домашни задачи. Той подчерта, че ИИ има потенциала да промени значително нашия живот и работа. Инж. Лъчезар Росенов наблегна върху това, че за да се възползваме от ИИ, трябва първо да притежаваме естествен интелект.

Бяха представени различни приложения ползващи изкуствен интелект, за създаване на презентации в PowerPoint, за разработване на структури за слайдове и технически съвети. Беше представено как в рамките на няколко минути ИИ може да свърши цялата работа по планиране и създаване на съдържание, както и създаване на изображения за презентация.

Важен момент в дискусията беше обсъждането на ограниченията на ИИ. GPT работи с голяма, но ограничена база данни, която не е свързана с Интернет, докато други системи като Microsoft Copilot и Google Gemini могат да търсят информация онлайн и да проверяват достоверността на източниците.

Събитието завърши с оживена дискусия и много въпроси от аудиторията, която изрази силен интерес към бъдещите възможности на изкуствения интелект. Срещата беше полезна за младите хора, които искаха да разберат повече за ИИ и неговото приложение в ежедневието и професионалния живот.

Презентация от събитието: СВАЛИ ТУК

Снимки